“Kiwanis Newsroom”

Persbericht

Kiwanis zamelt 150.000 euro in voor Stichting Het Vergeten Kind en Heppie vakantie

10 september 2022
Zaterdag 10 september kan Kiwanis een cheque van € 150.000, goed voor 300 Heppie vakanties, overhandigen aan Jeroen van Woudenberg, Senior relatiemanager bij Stichting Het Vergeten Kind en aan Tasha

Kiwanis International District Nederland sluit op zaterdag 10 september om 11.30 tijdens de 36e Algemene Vergadering het 7e lustrumproject af. In het kader van het 35-jarig bestaan van Kiwanis Nederland, hebben de 96 clubs (1800 leden) ben behoeve van de Stichting Het Vergeten Kind met veel enthousiasme meegewerkt om gelden in te zamelen voor een Heppie vakantie voor kinderen. Voor kinderen is het heerlijk om op vakantie te gaan of lekker een weekendje weg. Fijne,  ontspannende dingen doen en nieuwe vrienden maken. Toch zijn er veel kinderen in Nederland die er om verschillende redenen niet zomaar tussenuit kunnen. Juist deze kinderen hebben het zo hard nodig. Omdat er geen geld voor is, of omdat ze een stoornis of achterstand hebben waardoor extra begeleiding bij het spelen nodig is. Deze kwetsbare kinderen verdienen ook een superleuke tijd en daarom organiseert Het Vergeten Kind de Heppie vakanties & weekenden.

Zaterdag kunnen wij een cheque van  150.000, goed voor 300 Heppie vakanties, overhandigen aan Jeroen van Woudenberg, Senior relatiemanager bij Stichting Het Vergeten Kind en aan Tasha. Tasha is "ervaringsdeskundige" en heeft zelf als kind ervaren hoe waardevol en betekenisvol een Heppie vakantie is. Zij is nu vrijwilliger op de Heppie vakanties kamp; weekenden! Zij zal samen met Jeroen vertellen wat een Heppie vakantie voor haar betekent. Zij gaan de aanwezigen  meenemen in het verhaal en laten inzien dat de bijdragen zeer goed besteed en echt waardevol zijn.

De cheque zal door de voorzitter van de lustrum commissie, Maaike Roosen, worden overhandigd. Samen met de commissieleden en vele Kiwanis clubs is er veel werk verricht om dit resultaat te bereiken. 

Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie.
Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren vande wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap.  Het motto van Kiwanis is "Serving the Children of the World".  Op vele manieren dragen  de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.

Over Kiwanis

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap. Het motto van Kiwanis is "serving the children of the world". Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.

Manager Pers