“Kiwanis Newsroom”

Persbericht

Kiwanis Nederland jaarcongres 2019 in Hilversum op 14 september

10 september 2019

Op zaterdag 14 september 2019 vindt in Hilversum voor de 33e maal het jaarlijkse Kiwanis congres plaats. De huidige Gouverneur Peter Pietersen legt dan zijn functie neer en wordt opgevolgd door Carel Maass. Het congres wordt officieel geopend door de Kinderburgemeester van Hilversum Lise van der Ploeg, 11 jaar oud en leerling van de basisschool Lorentz in Hilversum.

Kiwanis is een wereldwijde vrijwilligersorganisatie die via lokale Kiwanis clubs onder het motto "Serving the Children of the World" jaarlijks voor ongeveer 2 miljoen euro aan projectgelden bij elkaar haalt. Die gelden worden vervolgens besteed aan projecten waarbij vooral kinderen met bijzondere behoeften, waarin de reguliere zorgstructuren niet voorzien, ten uitvoer brengt. Kiwanis kent in Nederland ongeveer 2000 leden. Meer info op www.kiwanis.nl.

Het congres vindt plaats in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. De congresopening is de eerste officiële daad van de Kinderburgemeester. Daarna gaat zij samen met de leden van de kinderraad (ambtsperiode 2019/2020) en nog 65 kinderen naar Beeld en Geluid voor een leuke ochtend tot na de lunch. Na de middag speelt Kindercello band Fancy Fiddlers een intermezzo. De 65 kinderen krijgen in Studio's in het MCO nog een workshop op kunststof trombone van Mr Pbone.

Aanvang congres 10.15 uur. Middagprogramma start om 14.30 uur met muziek. Prof. Dr. Henk Jan Honing geeft om 14.45 uur een lezing Kind-Intelligentie-Muziek.

De organisatie van het congres ligt bij Kiwanis club Laren.

Uw aanwezigheid stellen wij bijzonder op prijs. 

Voor meer informatie: Gouverneur Peter Pietersen 06 21663998
Persinformatie: op vertoon van uw perskaart kunt u vrij toegang krijgen bij de ingang, parkeren kan via 06 53752572 (P1,2 of 3)

Foto's zijn vrij van rechten te gebruiken.

Meer informatie vindt u ook op https://www.kiwanis.nl/congres

Over Kiwanis

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap. Het motto van Kiwanis is "serving the children of the world". Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.

Manager Pers