“Kiwanis Newsroom”

Persbericht

Kiwanis helpt kinderen in nood op Curacao en Aruba

29 mei 2020

De Corona crisis treft helaas niet alleen gezinnen en kinderen in Nederland, maar heeft ook zeer grote gevolgen op Curacao en Aruba. Vooral het grote aantal dagloners op beide eilanden is in grote problemen gekomen. Er zijn op dit moment bijna 20.000 gezinnen in grote nood, zonder vangnet zoals we dat in Nederland kennen.

 


Het Rode Kruis spreekt over een grotere crisis dan de watersnoodramp in 1953 en volgens Standard & Poors zal Aruba een van de meest getroffen landen ter wereld zijn. Dit komt vooral door de grote afhankelijkheid van het toerisme.

Onze zusterclubs op de Antillen hebben vorige week onze hulp gevraagd.

Kiwanis Nederland heeft reeds een groot bedrag geschonken; daarnaast is er een aanvraag bij het Kiwanis Nederland Fonds onderweg.
Door de rechtstreeks contacten met de clubs blijft er geen geld achter.

Het bestuur vraagt alle clubs in Nederland mee te doen. Als iedere club 250 euro geeft dan hebben we een bedrag dat er toe doet (prijs van een voedselpakket voor 2 weken, 4 personen: 40 euro). Dan kunnen wij heel veel kinderen te eten geven.

Voor meer informatie: Kiwanis PR de heer Ap Lammers 06 53 39 47 68

Foto's zijn vrij van rechten te gebruiken.

Over Kiwanis

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap. Het motto van Kiwanis is "serving the children of the world". Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.

Manager Pers